aed-web


De Automatische Externe Defibrillator (AED) maakt
het mogelijk om de overlevingskans na een hartstilstand aanzienlijk te vergroten. 

Het meest levensbedreigend is een hartstilstand. De bloedsomloop (circulatie) van een slachtoffer staat stil. Bij een circulatiestilstand is de meest eenvoudige hulp die je kunt bieden hartmassage en beademing.

Deze handelingen zullen in het algemeen niet leiden tot herstel van de circulatie, maar zullen vooral het ontstaan van schade aan hersenen en hart, als gevolg van de circulatiestilstand, vertragen. 

Een nieuwe medisch technische ontwikkeling, de Automatische Externe Defibrillator (AED), maakt het mogelijk om slachtoffers van een circulatiestilstand veilig, snel en effectief te kunnen shocken, terwijl de professionele hulpverlening nog niet ter plaatse is. Hoewel de Automatische Externe Defibrillator (AED) de noodzaak van hartmassage, beademing en de komst van professionele hulpverlening (ambulance) niet zal vervangen, wordt met het gebruik van de AED de overlevingskans van slachtoffers met een circulatiestilstand aanzienlijk vergroot.  

De cursus Automatische Externe Defibrillator (AED) is uitstekend te combineren met de cursus Medical Trained en Oxygen Provider 

Een filmpje over het nut van reanimatie en het gebruik van een aed is de zien door onderstaande link aan te klikken.

http://www.youtube.com/watch?v=y_JJHudA4fU


De opleiding Automatische Externe Defibrillator (AED) is geschikt voor duikers en niet duikers.  Het is niet noodzakelijk om voor deze cursus een duikopleiding te hebben gevolgd.