Afdrukken

Helmduiken-2010-019-1

 

Op zondag 4 juli 2010 met een groep duikers naar de Galderse Meren te Galderen gegaan. De Galderse Meren is een reacratiegebied onder de rook van Breda waar de groep met een 6-bouts Siebe Gorman duikhelm gaat duiken. De locatie is gekozen om het vrij heldere water met een zicht van om en nabij de 8 meter en een harde zandbodem.

Na aankomst werden we  door Kees de Jonge van de De Helmduikers ontvangen en werd er eerst een uitgebreide briefing gegeven met betrekking tot het duiken met een Siebe Gorman duikhelm en alle andere ulpmiddelen die daarbij gebruikt moeten worden zoals de bediening van het lucht toevoer door middel van een handpomp, de intercom en hoe je de luchtslang en de communicatiekabel aan de oppervlakte moet begeleiden.

Vervolgens werd de aankleedinstructies doorgenomen en werd de eerste duiker in het pak gehezen. Nadat alle veiligheidschecks waren doorlopen ging de eerste duikers stapvoets te water. Stapvoets aangezien de Siebe Gorman duikuitruisting uit zich zelf al 75 kg weegt. Eenmaal onder water werd het lopen een stuk eenvoudiger. De luchtbel in het pak en het aangevoerde lucht vanaf de oppervlakte zorgde voor meer opwaartse kracht waardoor het lopen beduidend minder zwaar werd als aan de oppervlakte. Na een wandeling van 20 minuten was het zover en verliet de duiker het water om zijn beurt over te dragen aan de volgende duikers. Het duiken met een Siebe Gorman duikhelm is een bijzondere en leuke ervaring voor de duikers en de begeleiders c.q. helpers.

 

Helmduiken-2010-022P7047967P7048003

Foto's over deze dag zijn te bekijken onder de rubriek Fotogalerie.