Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Op zondag 20 augustus hebben we met 6 duikers 2 bootduiken gemaakt bij Scuba Academie - Vinkeveen op de Vinkeveense plassen. Het duiken vanaf deze speciaal ingerichte zeer stabiele boten biedt veel voordelen. Je duikt nooit in het stof van andere duikers en kunnen volop genieten van de natuur, ruimte en rust

De Vinkeveense plassen is een ideale locatie voor de veeleisende duiker. Helder water, een rijk onderwaterleven, een prachtig onderwater landschap en scheepswrakken. De duiklocaties zijn er voor de beginnende duiker en de vergevorderde duiker met een varierende diepte en moeilijkheidsgraad. Kortom, voor iedere duiker is er een geschikte duiklocatie.

 

Op 27 juni waren we met de duikschool aanwezig tijdens de zwemvierdaagse in Uithuuizen. In zwembad De Dinge mochteh de deelnemers van de zwemvierdaagse, na de verplichte afstand te hebben gezwommen, onder begeleiding van een duikinstructeuir één of meerdere rondjes met perslucht duiken in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Meerdere kinderen maar ook volwassenen maakten gebruik van deze mogelijkheid om kennis te maken met de duiksport.

 

 

.Op zaterdag 17 juni geassisteerd bij het spektakel "Fiets hem er in" bij voetbalvereniging ZEC in Zandeweer. Stralend weer met enthousiaste deelnemers maakten van dit spektakel een mooi schouwspel waarbij meerdere deelnemers de overkant van het parcour niet droog haalden. De duikers zorgden voor de veiligheid van de in het water vallende deelnemers en het opvissen van de fietsen.

 

 Reanimatie

 

Meerdere leden van Duikteam Marlijn hebben de jaarlijkse herhalingscursus Reanimatie en werken met de AED met een positief resultaat gevolgd. Eerst werden de nieuwe richtlijnen met betrekking tot de reanimatie uitgelegd en daarna tijdens de praktijk oefeningen toegepast. Er werg geoeffend op meerdere oefenpoppen; een volwassene-, een kinder- en baby oefenpop. De voornaamste veranderingen zijn o.a de wijze van  het benaderen van het slachtoffer en bij het alarmeren het gebruijk van de luidsprekerfunctie van de telefoon en de eisen waaraan een NIET reanimatieverklaring moet voldoen.

Ieder jaar geeft Duikteam Marlijn hun leden de mogekijkheud deze cursus tegen een gereduceerd tarief te volgen. Duikteam Marlijn wil de veiligheid voor hun leden op deze wijze waarborgen.

De nieuwe richtlijnen zijn te vinden op de website van de Reanimatieraad (www.reanimatieraad.nl).

 20200207 200632 220200207 205837 2web20200207 200651 2web

 

Subcategorieën

The latest news from the Joomla! Team

 

Wie is Online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Advertenties

Featured Links:
Introductie Duiken
Introductie duiken bij Aquarius Dive Training, Bel nu 0642932017 en maak een afspraak voor jouw GRATIS introductieduik in het zwembad. Voor meer informatie zie in het Hoofdmenu het item Introductie duiken
Open Water Duikopleiding
Ga jij ook leren duiken? Start nu met je duikopleiding voor Open Water Diver en geniet van het prachtige onderwaterleven. Aquarius Dive Training werkt met een modulair lessysteem, dit houd in dat je elk moment kunt beginnen met je duikopleiding. Informatie over de opleiding van je keuze kun je vinden in het Hoofdmenu en bij Extra info opleidingen.