In maart 2024 heeft Aquarius Dive Training en Duikteam Marlijn  in het kader van Eemsdelta beweegt een aantal introductieduiken verzorgd. Geïnteresseerden die eens wilden meemaken wat duiken met een persluchtset inhoud konden op deze wijze indruk krijgen wat de duiksport bied.

 

Op vrijdag 15 maart 2024 heeft Aquarius Dive Training voor een vriendinnengroep een introductieduik verzorgd in zwembad Dubbenslag in Appingedam.

De 7 vriendinnen werden onderwater begeleid door de instructeurs en divemaster van duikschool Aquarius Dive Training.


 

Op 26 en 27 oktober hebben duikers van Aquarius Divetraining als safty duikers geassisteerd tijdens de Spokentocht Appingedam 2018. Dit groots opgezet evenement trekt jaarlijks 900 deelnemers en speelt zich af in en rondom Appingedam. Tijdens de tocht moeten de deelnemers met een vlot een vaarater oversteken. Bij deze overtocht waren de safety duikers ingezet. Voor Aquarius Dive Training was dit de derde maal dat onze assistentie door de organistie werd gevraagd


Op vrijdag 15 maart is na een leerrijke en intensieve duikopleiding Eelke Spaak geslaagd voor zijn IADS DiveMaster brevet.

Duikschool Aquarius Dive Training berwelkomd Eelke als nieuw staflid bij de duikschool

 Reanimatie

 

Meerdere leden van Duikteam Marlijn hebben de jaarlijkse herhalingscursus Reanimatie en werken met de AED met een positief resultaat gevolgd. Eerst werden de nieuwe richtlijnen met betrekking tot de reanimatie uitgelegd en daarna tijdens de praktijk oefeningen toegepast. Er werg geoeffend op meerdere oefenpoppen; een volwassene-, een kinder- en baby oefenpop. De voornaamste veranderingen zijn o.a de wijze van  het benaderen van het slachtoffer en bij het alarmeren het gebruijk van de luidsprekerfunctie van de telefoon en de eisen waaraan een NIET reanimatieverklaring moet voldoen.

Ieder jaar geeft Duikteam Marlijn hun leden de mogekijkheud deze cursus tegen een gereduceerd tarief te volgen. Duikteam Marlijn wil de veiligheid voor hun leden op deze wijze waarborgen.

De nieuwe richtlijnen zijn te vinden op de website van de Reanimatieraad (www.reanimatieraad.nl).

 20200207 200632 220200207 205837 2web20200207 200651 2web