Vandaag met een delegatie van Aquarius Dive Training en Duikteam Marlijn een bezoek gebracht aan het duikmuseum in Lemmer. We werden ontvangen door de eigenaar René Groot die ons meenam in de historie van het duiken waarbij we nog even werden getest over druk onder water, de wet van Archimedes, Boyle, Henry etc. Een leerzame interactie tussen de presentator en de bezoekers. Na het verhaal een interessante rondgang door het museum gemaakt waarbij diverse militaire en professionele duikuitrusting werden getoond. Ook hierbij duidelijke uitleg over de diverse duikuitrustingen door René. Meer uitleg over het duikmuseum is te vinden op de website van het museum. (www.duikmuseum.nl).

 

 duikmuseum 1

In maart 2024 heeft Aquarius Dive Training en Duikteam Marlijn  in het kader van Eemsdelta beweegt een aantal introductieduiken verzorgd. Geïnteresseerden die eens wilden meemaken wat duiken met een persluchtset inhoud konden op deze wijze indruk krijgen wat de duiksport bied.

 


Op vrijdag 15 maart is na een leerrijke en intensieve duikopleiding Eelke Spaak geslaagd voor zijn IADS DiveMaster brevet.

Duikschool Aquarius Dive Training berwelkomd Eelke als nieuw staflid bij de duikschool

Op vrijdag 15 maart 2024 heeft Aquarius Dive Training voor een vriendinnengroep een introductieduik verzorgd in zwembad Dubbenslag in Appingedam.

De 7 vriendinnen werden onderwater begeleid door de instructeurs en divemaster van duikschool Aquarius Dive Training.


 

Op 26 en 27 oktober hebben duikers van Aquarius Divetraining als safty duikers geassisteerd tijdens de Spokentocht Appingedam 2018. Dit groots opgezet evenement trekt jaarlijks 900 deelnemers en speelt zich af in en rondom Appingedam. Tijdens de tocht moeten de deelnemers met een vlot een vaarater oversteken. Bij deze overtocht waren de safety duikers ingezet. Voor Aquarius Dive Training was dit de derde maal dat onze assistentie door de organistie werd gevraagd