Zondag, 8 augustus 2010, met een groep duikers naar de Kreidesee in Hemmoor geweest. Een deel van de groep om daar te genieten van het heldere water en de daar aanwezige fauna zoals forellen, baarsen en voorn en de achtergelaten attributen zoals auto's, transportbanden, stortkokers en zelf geplaatste objecten zoals meerde afgezonken boten en een klein vliegtuigje en een ander deel van de groem om hun duikexamen voor hun Advanced Open Water Diver brevet of Diepduiken en Multi-Level af te ronden.
De Kreidesee bij Hemmoor in Duitsland is een oude krijtgroeve die sinds 1976 niet meer wordt gebruikt. Na het stoppen van het afgraven van de krijt welke werd gebruikt voor het aanmaken van o.a. cement werden de waterpompen stilgezet. In 1983 was de groeve volgelopen met water en werden er de eerste duiken gemaakt. Direct aan de plas ligt een grote camping waar de duikers op kunnen verblijven en een complex met houten Scandinavische blokhutten.
Een dagkaart om te duiken kost € 10,00 per persoon. Ook is er een vulstation en een kleine eetgelegenheid aanwezig.
Als je bij de Kreidesee naar het water loopt valt al gelijk op hoe groenblauw en helder het water is, als je geluk hebt zie je gelijk al wel een paar forellen onder een stijger zwemmen. Er is enorm veel te zien onderwater en dit staat het zicht ook zeker toe. Gemiddeld kun je zo ongeveer 20 meter ver kijken als je je door de verzonken wereld van de krijtgroeve waant. Er zijn echter ook dagen dat het zicht tot 8 meter wordt gereduceerd. Onderwater kom je veel overblijfselen tegen uit de tijd dat er dagbouw gepleegd werd. Zo is er een grote losbrug waar nog een kiepwagen op staat en is de schredder onder de brug ook nog aanwezig, dit is echter slechts een tip van de sluier. Aan leven onderwater is er ook geen gebrek, tussen de inmiddels onderwater staande bebossing zijn er veel forellen in allerlei soorten en maten, zoals zalmforel en regenboogforel.