Advanced Open Water Diver                            
Tijdens de basisopleiding heb je al gezien hoe mooi de   onderwaterwereld is en waarschijnlijk wil je daarom meer weten en   zien over deze wereld. In de Advanced Open Water Diver cursus gaan we daarom je kennis, maar vooral je vaardigheden, uitbreiden, zodat je nog meer plezier aan de onderwaterwereld kan beleven.

In de Advanced Open Water Diver cursus werken we met een cursusboek dat je thuis op je gemak kan lezen. Na één of meerdere hoofdstukken krijg je op de duikschool een theorieles over de gelezen stof en hoe deze betrekking heeft op de onderwaterwereld. Na alle theorielessen sluiten we dit gedeelte af met een multiple choice examen.

Tijdens de duiken leer je hoe je je vaardigheden met betrekking tot verschillende activiteiten bij het duiken zover kan uitbreiden dat je zelfstandig op een veilige en verantwoorde manier deze kan uitvoeren.

 

 

 


Enkele van de vaardigheden die we behandelen zijn onder andere:

Onderwater Natuurlijke- en Kompas Navigatie.
Hierin leren we aan de hand van onze omgeving te bepalen waar we ons in het water bevinden en hoe we zonder veel tijd (luchtverspilling) onder water op de juiste plaats kunnen komen. Verder doen we ook alle geheimen van het kompas uit de doeken, zodat ook deze vorm van navigeren geen geheimen meer voor je heeft.

Diepduiken.
Bij het duiken op grotere diepten zal je eerder in de grensgebieden van de duiktabel terechtkomen. Het per ongeluk over deze grenzen heen gaan kan nadelige gevolgen hebben. Daarom wordt in dit deel onder andere geleerd hoe je onderwater je duik kunnen herberekenen met de eventuele veiligheidsstop, de aspecten van stikstofnarcose en het voorkomen van barotrauma's (drukverwondingen) uitgebreid behandeld.

Bouyance.
Perfecte controle over het drijfvermogen is waar ervaren duikers zich van andere duikers onderscheiden. Je hebt ze ongetwijfeld onder water gezien. Ze zweven moeiteloos voorbij, gebruiken minder lucht en stijgen, dalen of zweven alsof ze er alleen maar over hoeven na te denken. Ze observeren met meer gemak het zeeleven zonder de onderwateromgeving te verstoren. De vaardigheid BouyanceJ (perfect uittrimmen) verbetert je drijfvermogenvaardigheden die je als duiker hebt aangeleerd en tilt deze vaardigheden naar het volgende niveau.


Advanced Open Water Drver brevetcard

Maximale duikdiepte 2* Advanced Open Water Diver 32 meter