ijsduiken wakEen goed dichtgevroren meer of plas komt niet zo vaak voor in Nederland, maar wanneer er ijs ligt lokt dit bepaalde duikers naar de "waterkant".

Duiken onder het ijs zorgt er namelijk voor dat de duiker de onderwaterwereld op een geheel nieuwe manier kan ontdekken. Het water is dan, over het algemeen, heel helder en bij zonlicht schitteren er miljoenen kleurenprisma's door het ijs heen wat een sprookjesachtig effect geeft.
Doordat je echter maar één plek hebt (het wak) waar je het water in en uit kan komen -uitgezonderd een extra noodwak, speelt de veiligheid, organisatie en planning een zeer belangrijke rol tijdens het ijsduiken.
Tijdens deze specialty leer je hoe je moet handelen als duiker, als lijntender en als veiligheidsduiker. Daarnaast worden ook de specifieke gevaren van onderkoeling en bevriezing en de extra veiligheidsmaterialen zeer uitgebreid behandeld.

Met name duikers in droogpakken zijn liefhebbers van het IJsduiken. De cursus DrySuit Diver is een uitstekende combinatie met de cursus IJsduiken

Minimale vereisten: 2* Advanced Open Water Diver.