duiklamp


Vele duikers die overdag een druk bestaan hebben kunnen eigenlijk alleen maar in de weekenden of op vakantie hun sport beoefenen. De reden is dat ze, tijdens de duisternis van de avond, niet kunnen duiken. Niets is minder waar.

 

Het nachtduiken, of duiken met verminderd zicht zoals dit ook wel genoemd wordt, is één van de mooiste soorten van duiken. Doordat het donker is zal men zich meer concentreren op datgene wat er in zijn of haar direkte omgeving  gebeurt. Dit heeft als voordeel dat men andere dingen ziet dan overdag. Wanneer het donker wordt gaan nachtduikenbepaalde groepen waterdieren rusten en anderen worden juist weer actiever. Het licht van de duiklampen zal een explosie van kleuren teweeg brengen die je overdag nooit zou zijn opgevallen. Daarnaast kunnen de dieren die aan het rusten zijn dichter benaderd worden. Dit is zeker een voordeel wanneer men opnames wil maken van deze dieren. Wanneer anderen aan het rusten zijn of televisie kijken ben jij bezig de onderwaterwereld op een unieke manier te ontdekken.

Tijdens de nachtduik is het natuurlijk belangrijk dat de duiker met zijn buddy blijft communiceren. Door de duisternis zal dit echter op een andere wijze gedaan worden. Ook het op de juiste wijze omgaan met duiklampen en het zich houden aan het duikplan zijn enkele onderwerpen die tijdens de cursus behandeld zullen worden.

Minimale vereisten: 1* Open Water Diver